Friday, January 1, 2010

5 'Kenapa' Yang Tidak Difahami 2010. (Dan tidak ingin difahami sebenarnya).

1. Kenapa orang dekat Facebook sangat teruja main Mafia Wars? Best sangat ke? Nampak macam bongok pun ada. No offence to people who are addicted to the game. (Tho I still can't grasp the idea of playing such things sampai emo gila. Motiff?)

2. Kenapa orang dekat MySpace sukkkaaaaaaaaaaaaaa nak tag kita dekat muka diorang? Ape motif pun tatau. Kalau handsome macam Patrick Dempsey or hotness macam Eva Longoria takpelah jugak. Ini setakat gambar yang sangat MySpace-ish dengan mata yang dibesar-besarkan sampai nak terjojol dengan muka yang koya chomel, baik tak payahlah.

3. Kenapa sangat ramai orang sukkaaaaaaaaaaaaaaaaaa segala macam mak nenek JPop, KPop dan segala macam lagi. I mean, bukan setakat sukkkaaaaaaaaaaaaaaa tapi sampai ke tahap gila-meroyan-kalau-kena-kutuk-sangatlah-defensive-tetiba kind of obsession. Seram okay kadang-kadang. Macam tingtong pun ada.

4. Kenapa semua orang sangat sukakan binatang berbulu seperti kucing dan anjing dan lain-lain? Kenapa takde orang nak appreciate kecantikan mengkarung, cicak, beruk dan lain-lain? haha! Bongok tapi betul okay. Kenapa perlu sangat racist terhadap binatang lain? Kalau diorang ada perasaan, maybe diorang bunuh diri sebab kechiwa.

5. Kenapa semua orang keterujaan nak sambut new year/merdeka dan entah apa-apa lagi benda yang nak diraikan? Sejak azali lagi, aku tak pernah rasa nak sambut apa-apa (except for my Birthday sebab best dapat hadiah and hari raya sebab dah berpuasa). I mean, what so significant about new year or Independence Day that you have to rave about? Mentunjukkan semangat patriotik? Dengan dengan konsert artis apa entah yang tak pernah didengar nama? Mentunjukkan motto new year new beginning? Dengan main segala macam buih yang dalam tin apentah tatau nama?

2 comments:

Akeji Hiroshi (formerly known as Mr. Ajai) said...

hah.

exactly my thought.

kalo main premier football tu takpe laa jugak. lalalala...

wiki-type answers? apesal abang macam terasa?

Rynn Cowbra said...

br sedarkah? haha!